Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τύποι μαλλιών

Έχουμε τρείς τύπους μαλλιών: τα κανονικά ,τα ξηρά και τα λιπαρά μαλλιά .

Κανονικά μαλλιά

Τα μαλλιά αυτά έχουν φυσική λάμψη ,με λεία επιφάνεια ,είναι καλής ποιό-
τητας μαλλιά ,γλιστρούν με ευκολία , ευκολοχτενίζονται και δουλεύονται
καλύτερα από τους άλλους τύπους μαλλιών .Γι'αυτό τον τύπο μαλλιών
επιλέγουμε προϊόντα με ουδέτερο ph ,ελαφρώς αλκαλικά και ενυδατικά .
Τα κανονικά μαλλιά πρέπει να τα χτενίζουμε με χτένα ή βούρτσα καλής
ποιότητας ,με αραιά δόντια και με στρογγυλεμένες άκρες .
Αποφεύγουμε τη χρήση λεπτής χτένας ,γιατί έχει ως αποτέλεσμα τη
δημιουργία ψαλίδας στις άκρες των μαλλιών και το σπάσιμο της τρίχας .

Ξηρά μαλλιά

Τα μαλλιά αυτά είναι θαμπά στην υφή ,με άγρια επιφάνεια ,με αποτέλεσμα
να μην ευκολοχτενίζονται .Είναι ευαίσθητα ,δε γλιστρούν με ευκολία ,
σπάνε εύκολα και συνήθως τα συναντάμε με αφυδατωμένες ή ανοιγμένες
άκρες .Επίσης βλέπουμε διαφορά χρώματος μεταξύ της ρίζας και της
άκρης .Γι'αυτό τον τύπο μαλλιών επιλέγουμε προϊόντα με υψηλό ph ,πλού-
σια σε λιπαρά συστατικά με ενυδατικά και θρεπτικά στοιχεία ,καθώς και
με αντιηλιακά φίλτρα .
Η καθημερινή χρήση του σεσουάρ χειρός(ηλ.πιστολάκι)καίει και αφυδατώ-
νει τα μαλλιά ,γι'αυτό θα πρέπει να το αποφεύγουμε .Αν όμως κάτι τέτοιο
δεν είναι εφικτό ,στεγνώνουμε τα μαλλιά μας έχοντας αρκετή απόσταση
από το σεσουάρ χειρός ή προτιμούμε να τα στεγνώνουμε με κρύο αέρα .

Λιπαρά μαλλιά

Τα μαλλιά αυτά έχουν λαδωμένη υφή ,λόγω λιπωδών εκκρίσεων του κε-
φαλιού ,δεν έχουν όγκο ,ευκολοχτενίζονται ,οι τρίχες είναι ενωμένες με-
ταξύ τους ,πολλές φορές μυρίζουν ,γυαλίζουν αφύσικα ,χάνουν πολύ γρή-
γορα τη φόρμα τους και όταν τα πιάνουμε στα χέρια μας ,διαπιστώνουμε
ίχνη λιπαρότητας σ'αυτά .Γι'αυτό τον τύπο μαλλιών επιλέγουμε προϊόντα
στυπτικά και όχι προϊόντα με λιπαρά συστατικά .Αποφεύγουμε τις άγριες
κινήσεις και το τράβηγμα των μαλλιών ,γιατί πέφτουν εύκολα ,συνήθως
μαζί με το βολβό .
Αν έχουμε αυτό τον τύπο μαλλιών θα πρέπει να πραγματοποιούμε διάφο-
ρες τεχνικές εργασίες στα μαλλιά μας ,όπως περμανάντ ,βαφή κ.ά.επειδή
κατά κάποιο τρόπο περιορίζουν τη λιπαρότητα ,λόγω του αυξημένου ph
που περιέχουν τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις τεχνικές αυτές .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου